8 tips om je kind voor te bereiden voor de perfecte fotoshoot

14/02/2022

8 tips om je kind voor te bereiden voor de perfecte fotoshoot

 

Dit artikel gaat over hoe je je kind kunt voorbereiden op een fotoshoot. Het bevat 8 tips die je zullen helpen het meeste uit het proces te halen en het plezierig te maken voor zowel jou als je kind.

Een goede voorbereiding kan hierbij helpen om mooie foto’s vast te leggen. Je kunt deze tips gebruiken voor jonge kinderen die nog niet eerder zijn gefotografeerd of kinderen die dat al eerder hebben gedaan, maar ook voor volwassenen die een portretfoto voor privé of werk laten maken.

Na het lezen van dit artikel ben je klaar om de juiste spullen bij elkaar te zoeken, dus lees zeker verder.

Inhoud

 

  • Plan je shoot met de fotograaf en je kind door een moodboard te maken bijvoorbeeld op Pinterest. Zoek naar leuke ideetjes op internet.
  • Plan de outfit van je kind.
  • Zorg ervoor dat je kind goed uitgerust is, genoeg te eten heeft gehad en genoeg water heeft gedronken voordat je naar de fotoshoot gaat.
  • Bereid je kind voor door te vertellen wat er die dag gaat gebeuren, zo weet je kindje wat te verwachten.
  • Borstel goed het haar. Haal al het haar uit het gezicht zodat de stralende ogen goed zichtbaar zijn. Boek eventueel een afspraak bij de kapper als het om een opsteek kapsel gaat.
  • Neem persoonlijke voorwerpen mee om te gebruiken in de fotoshoot.
  • Moedig je kind aan.
  • Plan wat tijd in na de fotoshoot, zodat je samen met je kind kunt ontspannen.

 

Plan de perfecte fotoshoot op Pintrest

 

1. Plan je shoot met de fotograaf en je kind door een moodboard te maken bijvoorbeeld op Pinterest.

Dit moodboard is bedoeld om je kind te helpen een idee te krijgen van hoe hij of zij de fotoshoot zou willen hebben. Zoek enkele voorbeelden van wat je leuk vindt.

Je kan ook voorbeelden zoeken van beelden die je niet bevallen. Zo kan de fotograaf zich een beeld vormen van de persoonlijkheid van je kind en van wat je verwacht van de fotoshoot.

Het is belangrijk om niet te proberen de foto’s van je moodboard exact na te doen, want je zult teleurgesteld zijn als je ontwerp niet zo uitpakt als dat van hen. Gebruik het als inspiratie en geef er je eigen touch aan.

 

 

2. Plan de outfit van je kind.

Plan wat je kind wil aantrekken en probeer het af te stemmen op het thema van de fotoshoot.

Als je niet zeker weet wat geschikt is, bel dan de fotograaf en hij of zij zal je suggesties kunnen geven.

Houd bij het plannen van de kleding rekening met de weersomstandigheden op de dag van de fotosessie, zodat je kunt beslissen of ze wel of niet een jas/vest nodig hebben. Zorg voor propere schoenen.

Als de fotosessie op een binnenlocatie is, kan je ook een fleecedeken gebruiken voor het geval de kamer niet verwarmd is. Dit zal je kind warm en comfortabel houden.

 

 

3. Zorg ervoor dat je kind goed uitgerust is, genoeg te eten heeft gehad en genoeg water heeft gedronken voordat je naar de fotoshoot gaat.

Om een goede fotoserie te krijgen, heeft ons model energie nodig. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind goed uitgerust is en genoeg heeft gegeten en gedronken voor de fotoshoot.

Zo voelen je kind zich op zijn best en krijg je de beste resultaten.

 

4. Bereid je kind voor door te vertellen wat er die dag gaat gebeuren, zodat je kind weet wat te verwachten.

Als je je kind voorbereidt door te vertellen wat er die dag gaat gebeuren, kan dat de angst van je kind wat wegnemen.

Het kan ook helpen om te begrijpen hoe een fotoshoot in zijn werk gaat en wat er van het kindje wordt verwacht.

Als ze te jong zijn, is het misschien het beste om gewoon te zeggen dat papa of mama mooie foto’s wil laten maken omdat hij zoveel van je houdt!

Dit kan nuttig zijn om ervoor te zorgen dat ze een positieve ervaring hebben.

 

 

5. Borstel goed het haar. Haal al het haar uit het gezicht zodat de stralende ogen goed zichtbaar zijn.

Het is belangrijk dat je het haar van je kind borstelt voor de fotoshoot. Dit zal hen helpen er op de foto’s op hun best uit te zien. Je wilt geen afleiding van hun mooie gezichtje

Je kunt ook een leuke haarband, diadeem of clips gebruiken om het haar uit het gezicht te houden. Boek eventueel een afspraak bij de kapper als het om een opsteek kapsel gaat.

 

 

6. Neem persoonlijke voorwerpen mee om te gebruiken in de fotoshoot.

Breng persoonlijke voorwerpen mee voor gebruik tijdens de fotoshoot. Dit maakt het modelleren voor fotografen natuurlijker en meer zoals hun gebruikelijke omgeving.

Onervaren modellen hebben bij portretshoots vaak moeite om te poseren met hun handen in een natuurlijke houding.

Het probleem met de handen is dat het moeilijk is om er ontspannen uit te zien als je niets vasthoudt, dus als je iets meeneemt om vast te houden, helpt dat je om een meer natuurlijke pose aan te nemen.

Voorbeelden van dingen die je mee kunt nemen naar de fotoshoot zijn bloemen, teddyberen, een stuk speelgoed, mandjes en andere rekwisieten die de fotoshoot een persoonlijk tintje kunnen geven en het leuker maken voor je kind.

 

7. Moedig je kind aan door te zeggen hoe mooi hij of zij eruit ziet en wat een goede prestatie je kind levert.

Het belangrijkste is om je kind aan te moedigen. Dit zal hen helpen geconcentreerd en gelukkig te blijven. Geef je kind het gevoel dat hij/zij goed bezig is.

 

“De rol als ouders is om positiviteit uit te stralen. Je wilt dat hij of zij zich zelfverzekerd en gelukkig voelt, dus vertel hoe goed het gaat!”

 

8. Plan voldoende tijd in na de fotoshoot, zodat je samen met je kind kunt ontspannen.

Het is ook een goed idee om voor of na de fotosessie wat tijd in te plannen, zodat je samen met je kind kunt ontspannen.

Dit helpt hen te kalmeren na de fotoshoot en zorgt ervoor dat ze zich meer op hun gemak voelen

Achteraf kan je nagenieten van prachtige foto’s die de familie nog lang kan koesteren.

Conclusie

Het plannen van een fotoshoot om de mooiste foto’s te maken met je kind is een belangrijke taak. Zorg ervoor dat de fotograaf en jij hebben besproken wat voor sfeer of thema jullie willen creëren voor de foto’s, zodat iedereen weet hoe hij of zij zich moet voorbereiden voordat de dag van de fotoshoot aanbreekt.

Een goed idee is om samen een moodboard te maken van Pinterest zodat beide partijen een idee krijgen van wat de ander wil qua stijl en esthetiek.

Zorg ervoor dat je kind voldoende rust, eten en drinken heeft op de dag zelf en dat hij zijn haar van tevoren heeft geborsteld, zodat hij zich meer op zijn gemak voelt tijdens het proces.

Het is ook belangrijk om de nazorg niet te vergeten; plan zo snel mogelijk na de fotosessie wat ontspannende tijd samen in, zodat jullie allebei van de ervaring kunnen genieten zonder je uitgeput te voelen.

Wat vind jij? Klinken deze tips als iets dat goed zou werken voor jou en je gezin? Deel deze tips dan met iemand anders die ze misschien nodig heeft.

 


Zoek je een professionele fotograaf?

Fotograaf Justin Yep uit Roeselare is gespecialiseerd in het werken met kinderen en families. We werken aan een grote verscheidenheid van fotoshoots en videoshoots, waaronder familieportretten, communies, koppel enz. Als je op zoek bent naar een fotograaf die je kan helpen de mooie momenten met uw kind vast te leggen, laat je emailadres achter via het contactformulier! We bespreken graag je wensen.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT